miercuri, 23 ianuarie 2013

Oltchim in insolventa-Semnati petitia ..Salvati Oltchimul de la Insolventa

Semnati petitia ..Salvati Oltchimul de la Insolventa  Click aici pentru a semna petitia


Asa a rezolvat USL problema lasand mii de oameni fara loc de munca

Situaţia combinatului Oltchim s-a aflat pe agenda discuţiilor dintre guvern şi delegaţia FMI de ieri seară. Potrivit unor surse guvernamentale, soluţia agreată de Executiv şi Fond este intrarea în insolvenţă a combinatului chimic. În acelaşi timp, vor exista şi disponibilizări de personal.

 Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU 

"Este probabil să se intre în insolvenţă, cu disponibilizări de personal. O decizie finală va fi luată în Guvern", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu a declarat ieri seară la Realitatea Tv, că în opinia sa insolvenţa este singura variantă pentru combinatul de la Râmnicu Vâlcea. Acesta  a mai adăugat că Oltchim necesită un proces de restructurare şi a confirmat că vor exista DISPONIBILIZARI şi vor fi închise unele activităţi conexe.

În plus, Chiţoiu a amintit că pe vremea când conducea ministerul Economiei, firma Alvarez&Marsal, administrator special, a redactat schiţa unui plan de reorganizare a companiei, inclusiv cu necesarul de CONCEDIERI.

Ministrul Finanţelor a confirmat că Varujan Vosganian, actualul ministru al Economiei a început să discute cu investitorii interesaţi de combinatul chimic.

Creşterea economică, revizuită în scădere

În acelaşi timp, urmare a întâlnirii dintre Executiv şi Guvern, Executivul a scăzut prognoza de creştere economică, de la 1, 8% la 1,6%. 

Acest lucru reflecta si pune la indoiala credibilitatea USL-ului.Ce a promis si ce a facut...? TVA scazut la alimente ? Nu ! Impozit regresiv ? Nu ! In schimb avem noi taxe si impozite care ne vor scumpii traiul si mai urmeaza multe alte taxe despre care nici nu credeati ca o sa fie vreodata aprobate...Acest lucru reprezinta cea mai mare teapa pe care au luat-o romanii de la niste politicieni care habar nu au cat de greu se traieste in ziua de azi in Romania anului 2013..

Participati la sondajele aflate pe blog pentru a va exprima parerea public..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu